Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Schimbarea anvelopelor de vara

28/10/2021
Schimbarea anvelopelor de vara

Ce trebuie sa iei in calcul cand iti schimbi anvelopele?

Sezonul rece se apropie cu pasi repezi, iar cand vine vorba de pregatirea masinii pentru iarna, primul lucru pe care trebuie sa il luati in calcul este schimbarea anvelopelor. Chiar daca acest lucru devine o obligatie legala, in urma scaderii temeperaturilor si aparitiei primelor ninsori, este bine sa ne gandim in primul rand la siguranta si la evenimentele rutiere neplacute care se pot produce daca amanam aceast lucru.

 


Cum diferentiem anvelopele de iarna cu cele de vara?

 
schimbarea anvelopelor de vara
 
In ultima perioada, s-a vehiculat cum ca anvelopele care poarta denumirea de  “all season” ar fi acceptate pe timpul iernii de catre Registrul Auto Roman. Nimic mai fals! Aceasta confuzie a fost explicate, iar conducatorii auto care circula cu acest tip de anvelope pe drumurile publice in sezonul rece vor fi sanctionati.
Potrivit autoritailor, toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (insemnând noroi si zapada), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia națională rutieră.

 
schimbarea anvelopelor de iarna

Cum ne dam seama ca anvelopele sunt prea uzate?


Iata 6 semne de uzura ale anvelopelor:

Prezinta gauri

Nu este nevoie ca anvelopa sa fie dezumflata ca sa ne gandim la posibilitatea ca ar putea avea gauri. Acestea pot prezenta gauri subtiri, de adancimi reduse, care sa pot fi puncte slabe ale cauciucului.
Iti recomandăm ca atunci cand mergi la service, sa rogi un specialist sa verifice anvelopele ca sa nu prezinte gauri de niciun fel, chiar dacă au grad de adâncime scazut.
Acest semn de uzura anvelope poate surveni în orice moment si poate fi ascuns. Un specialist iti poate spune daca anvelopa poate fi reparata sau trebuie schimbata.

Suprafata benzii de rulare depaseste limita legala de uzura

Pentru anvelopele de vara limita legala a adancimii benzii de rulare este de 1,6 mm. Pentru anvelopele de iarna, limita legala a adancimii benzii de rulare este de 4 mm. Asadar, trebuie sa verfici daca adancimea benzii de rulare a anvelopelor tale este aproape de aceste limite.
Dacă este egală sau cu puțin sub aceasta, atunci recomandăm ca anvelopele să fie schimbate.

Depasirea duratei de viata

Un semn de uzura des intalnit la anvelope se refera la imbatranirea acestora. Astfel, majoritatea producatorilor de anvelope recomanda ca durata maxima de folosire ale anvelopelor sa fie de 10 ani.
 

Uzura vizibila: deteriorarea

Deteriorarea poate sa fie vizibila prin semne de lovituri, taieturi usoare sau o presiune scazua al aerului in pleuri. Sunt cazuri in care anvelopele uzate pot fi reparate de un specialist, insa recomandarea noastra este a optezi in acest caz pentru achizitia de anvelope noi.

 schimbarea anvelopelor

Daca anvelopele tale prezinta urme de uzura sau nu esti pregatit pentru sezolnul rece cu anvelope de iarna, la Alex & Bea Auto Grup gasesti anvelope noi de cea mai buna calitate. Comanda acum anvelope de iarna.

Vezi si alte subiecte interesante care te-ar putea interesa:







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙