Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

De ce nu functioneaza bateria auto?

12/09/2018
De ce nu functioneaza bateria auto?
E bine cunoscut faptul ca piesele auto pot prelungi sau scurta durata de utilizare a masinii. Implicit calitatea pieselor auto vor determina modul in care masina functioneaza, in special bateria masinii, care are un rol foarte important. Datorita rolului esential pe care il are, ea trebuie sa functioneze tot timpul perfect. Dar ce se intampla in acele momente in care da rateuri?

Rateurile unei baterii inseamna ca e timpul pentru o verificare deoarece ceva nu functioneaza corespunzator. Asa ca, e recomandat sa mergem la un servici si sa cerem o analiza.

Cauzele pentru care bateria nu mai  functioneaza asa cum trebuie sunt multiple:
 

Coroziunea

Apare in momentul in care acumulatorul auto nu este bine intretinuta si verificata frecvent. In aceste cazuri bateria nu mai functioneaza la capacitate maxima si da rateuri frecvent. Pentru evitarea coroziunii trebuie sa pornim bateria masinii in timpul iernii, cand nu circulam. Trebuie sa o verificam atunci cand nivelul de umiditate este crescut sau cand temperatura creste considerabil.

Vechimea bateriei

O baterie veche inseamna ca a fost utilizata mai mult de 6 ani, si daca aceasta da rateuri inseamna ca vechimea ei poate fi una dintre cauze. De obicei trebuie verificata data fabricatiei pentru a estima cat timp va putea fi folosita. Un acumulator auto Cluj de calitate trebuie sa reziste o perioada mai lunga de 5 ani, daca este intretinuta in mod corect.

Lasarea luminilor aprinse

Se intampla ca din cand in cand sa uitam luminile prinse, sa nu inchidem usile bine sau sa lasam farurile pornite. Cazuri in care bateria masinii se descarca mult mai repede. Asadar, in lipsa unei tehnologii automate, trebuie sa verificam luminil inainte sa plecam pentru a ne asigura ca bateria nu se descarca inutil.

O verificare periodica, de exemplu atunci cand schimbam uleiul putem verifica si nivelul de incarcare al bateriei. Important este sa nu uitam de ea pentru a evita cazurile in care suntem la departare de oras si bateria se descarca.

Acestea sunt motivele pentru care o baterie se descarca mai repede, dar si motivele pentru care trebuie sa investim intr-o baterie de calitate aleasa din gama diversa de acumulatori auto Cluj.

De retinut!
Atunci cand schimbam o baterie este important sa o ducem la schimb pe cea veche pentru ca aceasta prezinta un deseu de risc si  daca este sparta poate polua apele si solul cu sulfat de plumb.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙