Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Uleiul de motor - Clasificare

17/10/2018
Uleiul de motor - Clasificare
Calitatea si tipul uleiului de motor conteaza foarte mult pentru un conducator auto deoarece acesta ajuta la buna functionare a partilor in miscare, la racirea, curatarea si izolarea motorului. Asadar, atunci cand achizitionezi uleiul de motor trebuie sa ti cont de tipul motorului , dar si de  anotimp.

Uleiul este clasificat in functie de vascozitate si componenta. In functie de vascozitate avem:

Ulei single-grade
Acesta este folosit in mediile in care temperatura este constanta deoarece este specific pentru un anumit sezon. Deoarece la noi nu este cazul, acesta este destul de rar.

Ulei multi-grade
Folosit la o scara larga deoarece are aplicatii de la -30 de grade la peste 100 de grade. Se adapteaza usor si are un pret mai ridicat, fiind folosit de majoritate.

Cum am mentionat, uleiul se poate clasifica si in functie de componenta:

Ulei mineral
Are la baza substante naturale, alcaline si este cel mai ieftin tip de ulei pentru motor deoarece nu are aditivi care il ajuta sa isi pastreze caracteristicile in timp.

Ulei sintetic
Este 100% artificial, este fabricat in laborator si are un pret mai ridicat deoarece isi pastreaza caracteristicile pentru o perioada lunga. In comparatie cu cel mineral, acesta are aditivi speciali care ii intaresc conponenta.

Ulei semi-sintetic
Este un amestec intre cel sintetic si cel mineral, avand un pret mediu. Este accesibil ca si pret si are o calitate medie.

Asadar, alegerea uleiului pentru motor trebuie realizata in functie de temperaturile la care vei folosi masina si in functie de bugetul tau. Trebuie sa ti cont de vascozitatea acestuia, deoarece acesta trebuie sa se strecoare cu usurinta printre piese, dar sa lase un strat de protectie pe acestea in acelasi timp. Noi iti recomandam sa achizitionezi ulei motor Cluj de calitate inalta pentru ca motorul tau sa functioneze pentru mai mult timp. De asemenea, chiar si uleiurile mai scumpe trebuie schimbate regulat deoarece aceastea nu au un timp indelungat de utilizare si pot afecta motorul in mod negativ.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙