Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Totul despre acumulatorii auto

27/11/2017
Totul despre acumulatorii auto
Bateriile auto reprezinta o componenta vitala in functionarea unui autotursim. Acestea sunt acumulatoare cu incarcare rapida care genereaza curentul necesar pentru pornirea motorului masinii. Am pregatit in acest articol cele mai importante lucruri de stiut despre acumulatorii auto.

Cum functioneaza acumulatorii auto?

Acumulatorul functioneaza doar daca este incarcat cu energie electrica. Pentru a fi incarcat, acesta trebuie conectat la o sursa de tensiune electrica (un generator), un redresor sau la un alternator al autoturismului.

Asa cum am mentionat mai sus, scopul principal al acumulatorului este de a stoca energia acumulata pentru a pune in functiune motorul termic. Acesta functioneaza astfel ca o sursa de energie pentru sistemul de aprindere initiala a motorului masinii. Atunci cand motorul este oprit, rolul acumulatorului este de a alimenta consumatorii electrici.

Acumulatoarele reprezinta si o sursa de energie suplimentara atunci cand cerintele electrice ale vehiculului depasesc capacitatea de livrare a sistemului de incarcare. De asemenea, ele sunt si un stabilizator de tensiune in sistemul electric care ar deteriora componentele sistemului, reducand tensiune inalta tranzitorie. 

Ce durata de viata poate avea un acumulator auto?


Durata de viata a unui acumulator variaza in functie de modul in care aceasta a fost intretinut. Media este in general de 3 – 4 ani, insa daca a avut parte de o intretinere foarte buna, atunci acesta poate avea o durata de functionare de 6-7 ani.

Cum alegi acumulatorul auto potrivit?


Fiind o piesa consumabila, acumulatorul trebuie inlocuit periodic, atunci cand isi pierde din eficienta, iar motorul nu mai porneste. Un acumulatorul auto potrivit se alege in functie de indicatiile din manualul automobilului pe care il detii.  Astfel o alegere corecta se face tinand cont de tipul acumulatorului, amperaj si dimensiunile bateriei originale montate de producator din fabrica.

Cum se monteaza acumulatorul auto?


Recomandarea noastra este sa montezi noul acumulator intr-un service autorizat. Acesta trebuie deconectat de la echipamentele electrice folosite pentru a evita orice accident provocat de un scurtcircuit.

Cum intretii acumulatorul?


Pentru o durata de viata cat mai lunga, intretinerea bateriilor auto se realizeaza pe tot parcursul functionarii acestora. Pentru aceasta iata cateva sfaturi de care sa tii cont:
  • Nu opri motorul pentru stationarile scurte de cateva minute;
  • Inainte sa opresti motorul, scoate din functionare toti consumatorii (farurile, aerul conditionat, sistemul audio, etc);
  • Verifica lunar tensiunea bateriei.    
In cazul in care intampini probleme la pornirea masinii, mai ales in sezonul rece, cel mai probabil acumulatorul este slabit. Scapa de aceste situatii neplacute si alege sa achizitionezi o baterie auto noua, potrivita masinii tale. In magazinul nostru online de piese auto gasesti o gama diversificata de acumulatori auto, de la diferiti producatori precum: Rombat, Vatra, Macht sau QWP.





Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙