Tipurile de filtre auto si importanta acestora

Functionarea optima a unei masini este influentata de mai multi factori: calitatea pieselor auto, stilul de condus, reparatiile efectuate si multe altele. Utilizarea pieselor de calitate cu siguranta va duce la vizite mai rare la service-ul auto. Asadar, in acest articol am decis sa vorbim despre tipurile de filtre auto precum si importanta acestora.

Fiecare masina are 4 filtre:
 

Flitru de combustibil

Are rolul de a capta apa si diverse impuritati din carburanti, pentru a asigura o buna functionare a sistemului de aprindere a masinii si protectie impotriva uzurii. Este recomandat ca filtru sa fie schimbat periodic deoarece eficienta ridicata a acestora va genera un consum redus de carburant.
 

Filtru de ulei

Este util deoarece filtreaza de impuritati uleiul care lubrifiaza motorul. Astfel, are rolul de a mentine motorul intr-o stare buna, prelungindu-i durata de viata si protejandu-l de uzura prematura. Exista o regula generala in ceea ce priveste filtrele de ulei si anume ca acestea trebuiesc schimbate odata cu schimbarea uleiului.  
 

Filtru de aer

Filtreaza orice impuritatea din aerul preluat de motor pentru combustie. Astfel, acest filtru protejeaza motorul de orice tip de particule abrazive care se gasesc in aer (de exemplu: praf, nisip). Daca aceste particule abrazive ar ajunge la motor, acest lucru ar determina uzura prematura a acestuia si reducerea performantei motorului.
Ideal este ca filtru de aer sa fie schimbat o data pe an insa daca de obicei conduci intr-o zona cu un nivel de poluare mai ridicat, atunci se recomanda o schimbare mai frecventa a acestuia.
 

Filtru de habitaclu (sau polen)

Filtru de habitaclu sau de polen asa cum mai este cunoscut, are rolul de a curata aerul care ajunge in masina si de a mentine atmosfera placuta prin faptul ca impedica mirosurile neplacuta sa patrunda in interior. Functioneaza similar cu filtru de aer, captand particulele de praf si polen care care plutesc in aer.
Nu exista o regula in ceea ce priveste perioada de schimbare a acestor filtre, insa este recomandat ca ele sa fie inlocuite periodic deoarece particulele acumulate pot dezvolta mucegai si ciuperci care sunt daunataore organismului.

Pe site-ul nostru poti gasi filtrele auto de care ai nevoie pentru masina ta. Comanda online sau vino direct in magazinele noastre din Cluj-Napoca.