Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Suspensia masinii – Tot ce trebuie sa stii

29/07/2020
Suspensia masinii – Tot ce trebuie sa stii
Suspensia masinii a fost creata pentru a oferi stabilitate si a amortiza miscarile bruste ale masinii pe drumurile denivelate, asigurand confortul si siguranta pasagerilor. Daca una dintre piesele auto, componente ale sistemului de suspensie cedeaza intr-un viraj, masina devine incontrolabila.

Exista mai multe feluiri de suspenisii auto:.

  • Suspensia mecanica
  • Suspensia hidraulica
  • Suspensie hidro-pneumatica
  • Suspensie pneumatica
  • Suspensie magnetica
Suspensia mecanica functioneaza pe baza de arc, amortizoare si stabilizatoare:

Arcurile reprezinta legatura elastica dintre roti si caroserie. Acestea ofera posibilitatea rotilor ca la intalnirea unui obstacol sa urmeze profilul drumului fara a modifica nivelul caroseriei. Atat timp cat diferenta nu este prea mare, este preluata in intregime de arc.
Exista trei tipuri de arcuri: arc elicoidal, arc de foi sau arc pe bare de torsiune, insa in zilele noastre sunt folosite doar arcurile elicoidale, fiind cele mai bune si fiabile.

Amortizoarele elimina oscilatiile caroseriei la rularea pe un drum cu denivelari. Ele pot fi umplute cu gaz, ulei sau aer, toate avand acelasi rol.

Stabilizatoarele reduc inclinatia masinii in viraje mari. Acestea au forma unor bare de torsiune.
 

Evaluare starii de functionare a sistemului de suspensie:


Va recomandam ca evaluarea starii de functionare a sistemului de suspensie sa fie realizata de catre o persoana specializata. Insa, periodic, prin apasarea caroseriei in zona amortizoarelor puteti sesiza posibilele probleme. Mai exact, daca masina se inclina mult intr-o parte sau alte este un semn important ca arcul sau amortizorul s-au slabit si trebuie verificate, respectiv schimbate.

De asemenea, zgomotele puternice in timpul rularii pe suprafete denivelate sau diferenta de inaltime a masinii pot reprezenta indici importante pentru starea de functionare a sistemului de suspensie.

Pe site-ul nostru gasiti piese auto pentru sistemul de suspensie originale si potrivite pentru masina ta.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙