Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Sfaturi despre cum sa economisesti combustibil pe perioada iernii

26/01/2022
Sfaturi despre cum sa economisesti combustibil pe perioada iernii
Ai impresia ca in ultimele luni ti-ai alimentat tot mai des masina? Nu e doar in imaginatia ta. Odata cu scaderea temperaturii scade si eficienta consumului de combustibil. In acest articol iti vom prezenta cate sfaturi prin care poti sa economisesti combustibil in perioada iernii.

Verifica presiunea din anvelope

Presiunea din avelope este esentiala pentru economia de combustibil. De fiecare data cand temparatura scade semnificativ, scade si presiunea din anvelope si astfel scade si eficienta consumului de combustibil. Verificati constant presiunea, pentru a evita atat un consum mai ridicat, cat si eventualele probleme care pot aparea  ( deraparea, explodarea anvelopei).

Nu astepta prea mult ca masina sa se incalzeasca

Exista un mit care spune ca trebuie sa astepti cu motorul pornit pana masina se incalzeste. Aceasta asteptare nu aduce niciun beneficiu economiei combustibilului sau autoturismului. Majoritatea producatorilor de masini recomanda pornirea usoara la drum dupa 30 de secunde de asteptare. In acest fel motorul se va incalzi mai repede in timpul condusului, ceea ce va permite si caldurii sa porneasca,astfel poti reduce emisiile si costurile cu cmbustibilul.

Incearca sa parchezi in garaj sau in locuri calduroase

Parcarea intr-un garaj te ajuta sa economisesti si timp, dar si combustibil.  In acest fel, nu mai e necesar sa cureti masina de zapada, iar motorul nu o sa se raceasca complet.

Indeparteaza accesoriile de pe masina si zapada

Daca consideri ca nu e necesar sa inlaturi zapada de pe plafonul masinii sau sa scoti suportul de ski, dorim sa te anuntam ca aceste lucruri sunt necesare pentru economisirea combustibilului si mentinerea aerodinamicii autoturismului.

Evita deplasarile scurte

Pe perioada iernii evita sa folosesti masina pentru deplasari scurte, deoarece motorul nu o sa reuseasca sa se incalzeasca complet si va consuma combustibil la fiecare pornire.
 
Daca ai nevoie de accesorii de masina pentru sezonul rece sau sa inlocuiesti anumite piese, poti comanda direct de pe site-ul nostru, iar noi iti livram in termen de 48 de ore oriunde in tara.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙