Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Semne ca trebuie sa schimbi cureaua de distributie

01/10/2021
Semne ca trebuie sa schimbi cureaua de distributie
Distributia auto este una dintre cele mai importante componente ale motorului, indiferent de tipul de combustibil pe care acesta il foloseste. Distributia are un rol vital in ceea ce priveste functionarea optima a masinii si poate fi de 2 feluri: pe lant sau pe curea. Iti prezentam in acest articol ce este cureaua de distributie si care sunt semnele ca aceasta trebuie schimbata.

In timp ce motorul parcurge cei 4 timpi (admisie, compresie, ardere si evacuare) el are nevoie de o sincronizare perfecta intre arborele cotit si arborele cu came. Cureaua de distributie este o componenta a kit-ului de distributie care are rolul de a asigura aceasta buna functionare a motorului  si sincronizarea celor 2 arbori. Mai simplu spus, cureaua asigura sincronizarea motorului din partea superioara cu cel din partea inferioara.

Cureaua de distributie este realizata din cauciuc sau material sintetic ranforsat care ii confera acesteia durabilitate si o durata mai mare de viata. Totusi, odata cu trecerea timpului si aceasta poate fi afectata de uzura.

 Ce se intampla daca se rupe cureaua de distributie?

La fel ca si in cazul altor piese, defectarea curelei de distributie va produce pagube destul de serioase, mai ales fiind vorba despre motor. Printre acesta se numara:
  •  distrugerea supapelor
  • spargerea pistoanelor
  • deteriorarea garniturii de chiulasa
  • deteriorarea motorului

Semne ca trebuie schimbata cureaua de distributie

Pentru a evita aceste situatii neplacute, iata care sunt semnele unei distributii uzate, care trebuie schimbata:

  • Motorul nu mai functioneaza ca inainte - in cazul in care cureaua s-a uzat, aceasta aluneca, sare peste dinti si nu mai reuseste sa asigure o sincronizare perfecta intre cei doi arbori. Astfel motorul ruleaza defectuos.
  • Motorul nu mai porneste – in cazul in care cureaua s-a rupt, motorul nu va mai reusi sa porneasca. Daca aceasta se rupe din mers, neaparat trebuie sa tragi pe drepta si sa opesti motorul.
  • Auzi zgomote la motor -  Daca cureaua de distributie se uzeaza, motorul nu mai este lubrufiat cum trebuie si incepe sa bata.  
  • Sunt scurgeri de ulei -  uzura unei curele poate determina apariția scurgerilor de ulei in partea din fata a masinii
  • Martorul de bord de la motor se aprinde – martorul de bord poate semnala diverse nereguli in functionarea unei masini. Daca acesta se aprinde, el nu trebuie neglijat si va fi necesar sa mergi la un mecanic.
Daca intampini probleme cu distributia masinii tale, in magazinul nostru online de piese auto Cluj poti gasi kit de distributie sau curele de distributie potrivite pentru orice tip de masina.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙