Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Schimbul de ulei: Ce filtre trebuie schimbate pentru bunastarea masinii?

04/06/2024
Schimbul de ulei: Ce filtre trebuie schimbate pentru bunastarea masinii?

Schimbul de ulei reprezinta una dintre cele mai esentiale operatiuni de intretinere pentru orice vehicul, asigurand functionarea optima a motorului si prelungind durata de viata a acestuia. In cadrul acestui proces, nu doar uleiul vechi este inlocuit cu unul proaspat, ci si o serie de filtre esentiale. Iata care sunt filtrele ce trebuie schimbate la fiecare schimb de ulei si de ce acestea sunt atat de importante:

 

Filtrul de Ulei

Rol

Filtrul de ulei are sarcina de a retine impuritatile si particulele de metal care se pot acumula in ulei in timpul functionarii motorului. Aceste impuritati, daca nu sunt filtrate, pot provoca uzura prematura a componentelor motorului.
 

Frecventa schimbului

De obicei, filtrul de ulei se schimba odata cu fiecare schimb de ulei. Acest lucru este esential pentru a asigura ca noul ulei ramane curat si motorul functioneaza in conditii optime.

 

Filtrul de Aer

Rol

Filtrul de aer impiedica patrunderea prafului, a murdariei si a altor particule din aer in motor. Un aer curat este esential pentru o combustie eficienta si pentru protejarea componentelor interne ale motorului.
 

Frecventa schimbului

Desi nu este intotdeauna necesar sa fie schimbat la fiecare schimb de ulei, filtrul de aer trebuie verificat regulat si inlocuit daca este murdar sau infundat. In general, se recomanda schimbarea acestuia la fiecare 15.000 - 30.000 de kilometri, sau mai des daca vehiculul opereaza in conditii de praf.

 

Filtrul de Combustibil

Rol

Filtrul de combustibil previne patrunderea impuritatilor si a particulelor din combustibil in sistemul de alimentare al motorului. Aceste impuritati pot cauza blocarea injectoarelor si afectarea performantei motorului.
 

Frecventa schimbului

Filtrul de combustibil nu se schimba la fiecare schimb de ulei, insa este esential sa fie verificat si inlocuit conform recomandarilor producatorului, de obicei la fiecare 20.000 - 40.000 de kilometri.
 


Filtrul de habitaclu (Filtrul de praf si polen)

Rol

Filtrul de habitaclu asigura calitatea aerului din interiorul masinii, retinand praful, polenul si alte particule din aerul care intra prin sistemul de ventilatie.
 

Frecventa schimbului

Acest filtru nu afecteaza direct functionarea motorului, dar este important pentru confortul pasagerilor. Se recomanda schimbarea filtrului de habitaclu la fiecare 15.000 - 30.000 de kilometri sau cel putin o data pe an.

 

Importanta schimbarii filtrelor

Schimbarea regulata a filtrelor contribuie la:

  • Protejarea motorului:Filtrele curate impiedica patrunderea impuritatilor care pot cauza uzura si avarierea componentelor motorului.
  • Imbunatatirea performantei: Motorul functioneaza mai eficient cu aer si combustibil curate.
  • Reducerea consumului de combustibil:Un motor curat si bine intretinut utilizeaza combustibilul mai eficient.
  • Confortul si sanatatea pasagerilor:Un aer curat in habitaclu imbunatateste confortul si sanatatea celor din masina.


Schimbul de ulei este mai mult decat o simpla inlocuire a lubrifiantului motorului. Este o oportunitate de a verifica si inlocui filtrele esentiale care asigura functionarea optima a vehiculului. Mentinerea acestor componente in stare buna nu doar ca prelungeste viata motorului, dar si contribuie la o experienta de conducere mai sigura si mai placuta.Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙