Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Schimbarea uleiului la masinile cu transmisie automata

29/01/2020
Schimbarea uleiului la masinile cu transmisie automata
Una dintre activitatile periodice ale soferilor este schimbarea uleiului cutiei de viteze, indiferent daca vorbim de posesori de masina automata sau cu transmisie manuala. Uleiul asigura protectia componentelor din sistemul de transmisie si totodata trecerea rapida de la o treapta la alta. De aceea, apare deseori intrebarea daca este necesar schimbul de ulei la cutia de viteze automata. In acest articol v-am prezentat cateva informatii utile despre acest subiect.

In timpul deplasarii, folosirea cutiei de viteze solicita foarte mult sistemul de transmisie. Atunci cand este utilizat, sistemul atinge tempedaturi inalte si aduna diverse reziduri, precum pilitura de fier sau aschii de la pinioane. Acesti factori reduc calitatea uleiului si prin urmare el trebuie schimbat.

Inlocuirea uleiului trebuie realizata in functie de frecventa utilizarii masinii si a indicatiilor specifice din cartea tehnica a masinii. Mai exista si semne care indica necesitatea acestei activitati. In sezonul rece, daca schimbarea treptelor se face cu dificultate, atunci ar trebui sa luati in considerare schimbarea uleiului. De asemenea, daca uleiul de pe joja cutiei de viteze are un aspect diferit, atunci cu siguranta si-a pierdut din proprietati si trebuie schimbat.

Specialistii recomanda inlocuirea uleiului la aproximativ 50.000-60.000 de kilometri. Insa aceasta nu este o regula universal valabila, deoarece in cazul anumitor producatori acest interval scade pana la 20.000 de kilometri.

Pentru a optimiza performantele masinii tale, schimba uleiul cutiei de viteze la timp. In acest fel, vei evita uzurile si defectiunile posibile si vei economici banii de reparatie. Dar cel mai important aspect este comoditatea la volan si usurinta cu care automobilul va raspunde atunci cand apesi pedala de acceleratie. Pentru cele mai bune uleiuri de masina, te invitam sa accesezi magazinul online de piese auto. De asemenea, ne gasesti in Cluj-Napoca pe strada Fabricii, Nr. 2 si pe strada Izlazului, Nr. 14.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙