Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Probleme la Sistemul de franare

18/11/2019
Probleme la Sistemul de franare
Sistemul de franare trebuie verificat periodic deoarece buna functionare a acestuia are un rol important in siguranta dumneavoastra atunci cand sunteti la volan. Posibilele probleme la franare va pot pune viata in pericol, atat dumneavoastra, cat si pasagerilor. Pentru a identifica din timp problemele la sistemul de franare, va recomandam sa verificati periodic lichidul de frana si sistemul de scurgeri.

De asemenea, va sugeram sa acordati atentie urmatoarelor semnale care va pot indica o problema a sistemului de franare:

  1. Martorul aprins in bord

Martorule este indicatorul cel mai usor de sesizat. Atunci cand acesta este aprins indica nivelul scazut al lichidului de frana sau uzura placutelor de frana. In acest caz, va recomandam inlocuirea placutelor, cu unele noi. Pentru placute de frana de calitate, puteti accesa magazin online de piese si accesorii auto.
  1. Masina trage intr-o parte

Acest simptom este luat in considerare atunci cand masina trage in stanga sau dreapta in timpul franarii, nu in timpul mersului. Deoarece in cazul doi vorbim de o problema in alinierea gresita a rotilor. Contaminarea placutelor de frana cu ulei sau cu vasilina si blocarea etrierului sunt doua cauze frecvente ale problemelor la nivelul sistemului de franare.
  1. Zgomot sau vibratii in timpul franarii

Daca in timpul franarii, se aude un scartait, atunci acest sunet indica faptul ca discurile sau placutele de frana sunt uzate. De asemenea, sistemul de franare defect poate cauza trepidatii. Franele tremurand atunci cand placuta atinge discul. In acest caz, va recomandam inlocuirea lor pentru o performanta maxima la franare.
  1. Pedala este foarte tare sau foarte moale

Ambele cazuri indica o problema a sistemului de franare. In cazul pedalei greu de apasat este vorba de o elasticitate redusa si un indicator al placutelor care nu pot face fata franarii si/sau etrierul care se blocheaza

In cazul pedalei moale la apasare, apare lipsa de fermitate. In general, aceasta problema poate aparea din cauza degradarii sistemului de scurgere, blocarea sezorului repartitorului sau, in cazul sistemelor cu tambur de frana, sabotii au fost reglati gresit.

Pentru a preveni problemele la sistemul de franare, va recomandam sa inlocuiti lichidul de frana la aproximativ 50.000 km si sa verificati periodic placutele de frana. In cazul in care apare unul sau mai multe semne mentionate mai sus, mergeti imediat la un mecanic pentru a evita o experienta neplacuta. Pentru sistem de frana si alte piese auto de calitate, va invitam sa ne accesati site-ul.





Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙