Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Metode de a reduce consumul de combustibil

22/03/2022
Metode de a reduce consumul de combustibil

Despre reducerea consumului de combustibil

In ultima perioada, pretul combustibililor la pompa a crescut semnificativ, iar acest lucru a provocat o serie de intrigi din partea conducatorilor auto. Insa, chiar daca nu putem modifica aceste preturi dupa bunul plac, putem incerca, in schimb, cateva metode de a reduce consumul de combustibil.

Exista cativa factori care duc la un consum mai mare de combustibil, fata de cum ar fi normal pentru un anumit tip de autovehicul. In acest articol, va vom prezenta cateva sfaturi, care daca sunt respectate, va vor lasa cu mai multi bani in buzunar, iar consumul de combustibil al masinii va fi mai mic.
 

Pastrarea unei viteze constante

Condusul la viteze mari, supraturarea masinii, duc la un consum mai mare de combustibil. Din cauza aerodinamicii, consumul de combustibil creste exponential cu viteza.
Totodata, sunt de evitat daca se doreste un consum moderat de combustibil, accelerarile si franarile bruste. De obicei, acestea sunt specifice unui stil de condus sportiv. Alege un stil de condus fluent, prin care sa reusesti sa menti o viteza constanta a masinii.
Stiai ca schimbarea corecta a treptelor de viteze te poate ajuta sa economisesti pana la 15% din combustibil? Ei bine, este adevarat. Schimbarea in timp a treptei de viteze poate duce la o economie semnificativa de combustibil.
 

Verificarea presiunii in roti

O presiune scazuta a pneurilor, este una dintre principalele cauze ale unui consum ridicat de combustibil. Presiunea din roti se verifica periodic, in special inainte de o deplasare mai lung si in mod normal, o data pe luna.
 

Goleste portbagajul

Poate fi greu de crezut, insa orice kilogram in plus, de obiecte inutile transportante in masina, contribuie la un consum crescut de combustibil. De asemenea, portbagajul auxiliar de plafon creste semnificativ consumul, din cauza franarii aerodinamice. Totodata, inclusive deplasarea cu geamurile deschise la viteze mai mari, contribuie la cresterea consumului de combustibil.
 

Aerul conditionat

Utilizarea aerului conditionat favorizeaza cresterea consumului de carburant, motiv pentru care este indicat sa fie utilizat cu moderatie. O viteza mai mica a aerului conditionat poate reduce consumul cu 10-15%.

Curatarea geamurilor si in interior

Poate suna ciudat, insa exista o explicatie si in acest sens, in special in perioadele ploioase. Geamurile curate se aburesc mai putin, iar pentru cei care folosesc aerulul conditionat pentru dezaburire si nu iau in considerare aceasta masura, consumul de combustibil poate creste chiar si cu 10%.
 
Speram ca aceste sfaturi sa va fie de folos, iar consumul crescut de combustibil sa nu mai fie o problema. Pentru piese auto si accesorii de calitate, alege Alex&Bea Group si bucura-te de o masina ingrijita si deplasari fara emotii.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙