Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

La ce riscuri te expui atunci cand ai amortizoarele uzate?

26/03/2021
La ce riscuri te expui atunci cand ai amortizoarele uzate?

Ce sunt amortizoarele?


O componenta de baza a sistemului de suspensie al masinii este reprezentata de amortizoare. La fel ca orice alta componenta a masinii, amortizoarele asigura o buna functionare a acesteia indiferent de conditiile exterioare. Din punct de vedere tehnic, amortizoarele indeplinesc rolul de absortie a socurilor generate de gropi si denivelari, amortizeaza vibratiile si asigura contactul constant al rotilor cu suprafata drumului pe tot parcursul deplasarii.

Desi sistemul de suspensie nu este considerat important pentru bunul mers al masinii, de catre unii conducatori auto, in realitate, lucrurile nu stau deloc asa. Uzura amortizoarelor prezinta numeroase riscuri, tocmai de aceea este recomandata verificarea periodica a acestora si schimbarea lor la primele semne de uzura.

Ce riscuri presupun amortizoarele uzate?

  • Amortizoarele uzate nu vor atenua socurile produse de denivelarile de pe carosabil iar intreaga caroserie se va balansa necontrolat pe arcuri. Asadar, confortul scazut al deplasarii va reprezenta o problema pentru pasagerii masinii in cauza. Calatoria va fi neconfortabila, zgomotoasa, iar componentele suspensiei se vor uza mai tare. In plus, din cauza faptului ca socurile nu sunt atenuate, anvelopele vor avea de suferit.
  • Un alt risc la care te expui avand amortizoare uzate face referire la distanta de franare crescuta. Astfel, uzura acestora poate determina cresterea distantei de franare chiar si cu 5 metri. Acest lucru, in situatii de trafic, poate afecta atat siguranta pasagerilor cat si a masinii.
  • Stabilitatea si manevrabilitatea scazuta a masinii este determinata tot de uzura sistemului de suspensie. Depasirile sunt realiazate cu risc deoarece amortizoarele uzate cauzeaza o instabilitate a masinii care nu pastreaza in totalitate traiectoria dictata de sofer. Acelasi lucru se intampla si in cazul virajelor stranse sau in cazul vantului puternic lateral.
  • Balansul suspensiei creat de amortizoarele uzate va determina ca directia luminii farurilor sa varieze pe parcursul deplasarii, chiar si in cazul unor denivelari minore. Astfel, pe timpul noptii, din cauza iluminarii defectuoase, vor avea de suferit atat soferul masinii in cauza cat si ceilalti participanti la trafic.
 
Daca semnele uzurii amortizoarelor incep sa se resimta, atunci a venit momentul sa achizitionezi unele noi. Intra pe site-ul nostru si comanda piese auto pentru sistemul de suspensie al masinii tale, originale si de calitate.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙