Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Istoria companiei Opel

15/02/2019
Istoria companiei Opel
Opel ocupa unul din primele locuri a producatorilor de automobile la nivel European. De origine germana, Opel isi mentine locul din 1862 atunci cand a fost fondat de catre Adam Opel in Rüsselsheim, Germania. In prezent, compania detine 10 fabrici si 4 centre de dezvoltare si testare, atingand numarul de 35.000 de angajati. Opel este present in peste 50 de tari in care vinde milioane de masini.

Ti-am pregatit o scurta istorie a companiei si a produselor Opel.

Adam Opel, parintele Opel asa cum este numit, a fost un vestit mester strungar care a construit prima masina de cusut, primul produs al companiei Opel. La un an distanta, adica in 1863, compania se extinde surprinzator de repede, crescand numarul de angajati si incepand sa promoveze produsele in ziarul regional. In 1686, Adam Opel deschide prima fabrica de masini de cusut, intr-o hala industriala.

Pentru ca fii sai erau pasionati de ciclism, Opel incepe sa produce biciclete in 1886 si in mai putin de 40 de ani devine cel mai mare si mai vestit producator de biciclete din lume. Dupa moartea lui Adam Opel in 1895, sotia s-a preia toata responsabilitatea afacerii fiind ajutata de fii sai.
Prima masina Opel s-a numit „Opel Patent Motor Car, System Lutzmann” si a fost produs in 1899. Odata cu producerea acestui automobil, Opel incepe sa participe la cursele auto internationale. In 1921 castiga prima cursa auto la Berlin, utilizand un motor cu opt cilindri, marca proprie. Doi ani mai tarziu, fabrica Rüsselsheim introduce metode de producere cu volum mare, inclusiv pentru linia de ansamblare. Prima masina rezultata din aceste schimbari este legendarul "Laubfrosch" (Tree Frog).

Dupa razboi, in 1946, Opel a construit primul camion de 1,5 tone, numit Blitz si un nou model de autoturism, modelul Olympia. La aniversarea de 100 de ani, a fost deschisa o noua fabrica in Bochum pentru productia noului Opel Kadett cu trei modele de lux Kapitän, Admiral și Diplomat. In 1965, un nou model de Kadett, numit Kadett seria B a fost vandut in 2.6 milioane de unitati, devenind cel mai de succes model de Opel.

 In 1972, Opel este declarant cel mai mare producator auto cu o cota de piata de 20.4%. Opel GT stabileste doua recorduri mondiale si 28 de recorduri internationale. La 10 ani diferenta este deschisa a treia fabrica in Zaragoza, Spania cu productia Opel Corsa care devine rapid cel mai vandut produs din clasa sa. Dupa alti 10 ani, este deschisa cea mai avansata fabrica Opel, in Eisenach cu productia de tip lean.

In 2002, cancelarul geran Gerhard Schröder, inaugureaza cea mai avansata fabrica de productie a automobilelor din lume în Rüsselsheim. In 2005 Opel Zafira devine cea mai vanduta masina cu propulsie alternativa, la nivel national. Opel Ampera a fost declarata “Masina Anului 2012”.

In ciuda competitiei acerbe, Opel s-a mentinut in topul producatorilor atat la nivel national, cat si la nivel european. A castigat o sumedenie de premii si nu si-a dezamagit clientii cu autoturismele sale, fiind o marca apreciata si in zilele noastre.

La noi gasiti o gama diversificata de piese auto Opel, originale si la preturi avantajoase.





Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙