Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Distributie pe lant – Avantaje

28/03/2019
Distributie pe lant – Avantaje
Pentru o buna functionare a masinii, trebuie sa o intretinem in mod corespunzator, avand grija ca toate componentele sa fie intr-o conditie buna. Motorul, una dintre cele mai importante componente functioneaza cu o distributie fie pe lant, fie pe curea care sincronizeaza vibrochenul cu axele cu came.

Inca de la primele tipuri de motor cu ardere interna putem vorbi de distributia pe lant si abia in anii ’60 aparand varianta de distributie pe curea. Desi, dupa acest moment a fost o explozie de motoare cu o astfel de distributie, totusi o mare parte din iubitorii de masini nu au renuntat la distributia pe lant.




Acest articol reda cele mai importante avantaje ale distributiei pe lant:

1.       Rezistenta

Pentru ca este realizat din metal, lantul de la distributie are o durata de viata mai indelungata decat cureaua din cauciuc. Specialisti recomanda inlocuirea acestuia dupa 250.000-300.000 de kilometri, spre deosebire de distributia pe curea care trebuie schimbata la 100.000 de kilometri. Lantul este asemanator cu cel de bicicleta.

2.       Nu depinde de pompa de apa

Daca optezi pentru motor cu distributie pe lant, ai avantajul ca nu depinde de pompa de apa. Cee ace inseamna ca nu e nevoie sa le schimbi pe amandoua in acelasi moment. De asemenea, daca se blocheaza pompa de apa nu vei avea probleme cu distributia, asa cum se intampla in cazul distributiei pe curea.

3.       Semnalele deteriorarii

Un alt avantaj al distributiei pe lant este faptul ca odata cu deteriorarrea acestuia apar si primele semnale, asa incat daca esti atent si nu il vei supune unui stres termic sau mecanic, nu vei avea parte de incidente neplacute precum ruperea acestuia.
In concluzie, daca dispui de o masina cu motor cu distributie pe lant trebuie sa schimbi uleiul periodic si sa fii atent la semnalele pe care ti le da motorul. Iar daca acesta produce un zgomot ciudat, este posibil sa fie din cauza distributiei pe lant.

Pentru piese de calitate, intra pe magazinul online de piese auto Alex&Bea Auto Group unde vei gasi piesele de care ai nevoie la preturi extrem de avantajoase.





Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙