Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Din ce cauza scade nivelul antigelului?

30/09/2019
Din ce cauza scade nivelul antigelului?
Stiai ca in interiorul motorului, caldura produsa de miscarea pistoanelor depaseste, de cele mai multe ori, 100 de grade Celsius? Energia termica ajuta motorul sa functioneze si prin urmare, determina masina sa se deplaseze. Pentru a tempera caldura, este nevoie de un lichid de racire, numit antigel.

Ce este antigelul?

Antigelul este un lichid pe baza de apa, aditivi si solventi. Acesta are cel mai important rol in cadrul sistemului de racire, radicand temperature de fierbere a apei pana la 100-140 de grade Celsius.

De asemenea, antigelul are un rol important si in sezonul rece. In mod normal, atunci cand temperatura ajunge la pragul de 0 grade, lichidele incep sa inghete. Cu ajutorul antigelului interiorul autoturismului ingheata doar atunci cand se inregistreaza in jur de -50 grade Celsius, temperatura care este greu de atins in Romania.

Antigelul contine si aditivi anticorozivi, pe baza de silicate si fosfati care nu permit formarea de depuneri in circuitul de racire. Pe langa asta, acesta poate ramane in vasul de expansiune multa vreme si singura problema care poate aparea este sa scada nivelul acestuia. In acest caz, computerul de bord va semnala problema, insa nu si cauza ei. Cele mai des intalnite motive din cauza carora scade nivelul antigelului sunt:
  1. Antigelul nu este potrivit motorului

Antigelul trebuie sa fie ales in functie de materialul motorului. Asadar, iata cateva sfaturi pentru alegerea corecta a antigelului:
  • Motor din otel – Antigel verde
  • Motor din aluminiu – Orice antigel, insa fara a fi combinate doua tipuri
  • Antigelul roz/galben – Nu contine silicate si are o garantie de 5 ani/200.000 km
  • Antigelul albastru/mov – Hibride, cele mai bune de pe piata
 
  1. Cantitatea de antigel

Antigelul este comercializat intr-o forma concentrata si ajunge sa fie diluat in interiorul sistemului de racire. Diluarea se face doar cu apa distilata, niciodata cu apa de la robinet. Daca motorul nu are cantitatile corecte din cele doua substante, racirea acestuia nu va fi corespunzatoare si poate duce la distrugerea motorului.

Pe site-ul nostru gasesti antigel calitativ, de la cel mai importanti producatori si la preturi avantajoase. Pentru piese, accesorii si consumabile auto, contacteaza-ne pe noi.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙