Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Cum sa iti pregatesti masina de primavara

26/02/2020
Cum sa iti pregatesti masina de primavara
Temperaturile din termometre urca incet, iar primavara isi face aparitia. Odata cu venirea sezonului cald, soferii trebuie sa le acorde o atentie deosebita masinilor, pentru a circula fara probleme. Acest articol cuprinde cele mai importante lucruri care trebuie verificate la un autoturism la sosirea primaverii:
  1. Anvelope

In primul rand, daca nu schimbi anvelopele la timp iti pui viata in pericol, atat tie cat si pasagerilor tai. Siguranta la volan scade drastic daca nu ai cauciucuri potrivite pentru carosabil. In al doilea rand, acestea se vor uza excesiv, iar anul urmator va trebui sa le inlocuiesti.
  1. Placutele de frana

In sezonul rece, placutele de frana sunt foarte solicitate, iar acest lucru lasa urme asupra bunei functionari a acestora. De aceea, iti recomandam ca odata cu venirea primaverii sa verifici starea lor si daca e nevoie sa le inlocuiesti.
  1. Contactele electrice

De asemenea, in cazul contactelor electrice, uzura si oxidarea lor poate duce la situatii extrem de neplacute. Te sfatuim sa verifici intreg sistemul electric al masinii, pentru a evita anumite incidente.
  1. Lichidele

Pentru a te pregati asa cum trebuie pentru un sezon cald plin de drumetii, este bine sa verifici lichidele de la masina. Acestea sunt:
  • Lichidul de frana
  • Lichidul de servodirectie
  • Uleiul de motor
  • Uleiul de la cutia de viteze
  • Lichidul de parbriz
  1. Aerul conditionat

Daca primavara a sosit deja, urmeaza un sezon in care vei folosi mult aerul conditionat. De aceea, ar fi bine sa verificii instalatia si sa adaugi freon, daca este nevoie. In acest fel, vei circula in cele mai bune conditii, iar condusul va fi o placere.

Daca ai nevoie de piese auto si consumabile pentru masina ta, le poti achizitiona acum online direct de pe site-ul nostru. Le livram rapid, oriunde in tara.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙