Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Cum ne afecteaza temperaturile ridicate masina?

08/06/2018
Cum ne afecteaza temperaturile ridicate masina?
Vremea frumoasa a sezonului cald, desi este foarta placuta deorece ne ofera atmosfera ideala pentru relaxare si distractie, poate cauza probleme in ceea ce priveste buna functionarea a autovehicului. Pe langa disconfortul pe care temperaturile ridicate il creeaza atunci cand masina ta sta la soare, acestea au efecte distructive in cazul piselor auto deoarece cauzeaza defectiunea mai rapida.



Care sunt piesele auto cele mai afectate?

Instalatia de aer conditionat
Deoarece este folosita la capacitate maxima in sezonul cald, trebuie curatata in mod frecvent pentru ca temperatura ridicata si umezeala favorizeaza aparitia bacterilor. Instalatia trebuie curatata cu solutii de calitate pentru a preveni contaminarea inutila a aerului ce o parcurge.

Vopseaua masinii
Razele solare au un impact negativ asupra culorii masinii si implicit asupra vopselei, care se decoloreaza la expunerea prelungita la soare. In zilele libere poti opta pentru diverse polish-uri care sa ascunda fisurile cauzate de soare. De asmenea, poti aplica periodic o cantitate mica de ceara, care creeaza o pelicula protectoare in timpul zilei.

Presiunea anvelopelor
Verificarea presiunii anvelopelor este o sarcina absolut necesara din timpul verii. Anvelopele se pot supraincalzii datorita temperaturii ridicate a soselei si a atmosferii, iar acest lucru duce la o uzura prematura atat a anvelopelor, dar si a sistemului de suspensie.

Strergatoarele
Temperaturile ridicate cresc si temperatura masinii, in special cea a parbrijuluio, care se usuca si care poate cauza fisurarea lamelelor.

Motorul masinii
Este indicat ca in sezonul estival sa utilizezi un ulei de motor cu o vascozitate crescuta pentru a-l proteja. De asemenea trebuie sa fi atent si la nivelul antigelului car protejeaza motorul de temperaturile ridicate.

Asigura-te ca masina ta nu are aceste probleme si in cazul in care le are, e important sa optezi intotdeauna pentru piese auto online si solutii de calitate, care sa asigure buna functionare a masinii.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙