Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Cum iti dai seama ca bujiile trebuie inlocuite?

30/05/2019
Cum iti dai seama ca bujiile trebuie inlocuite?
Functionarea corespunzatoare a masinii depinde de starea in care se afla piesele auto. Probabil ai observat ca uzura unei piese auto isi spune cuvantul daca nu o schimbi la timp. Asa se intampla si in cazul bujiilor motorului, care daca nu sunt schimbate la timp pot produce dezastre masinii tale.

Bujiile sunt componente ale motorului care produc scantei electrice pentru a porni arderea din interiorul cilindrilor motorului pe benzina. Prin urmare, daca bujiile nu sunt eficiente, motorul pe baza de benzina nu va porni.
Rolul bujiilor in functionarea masinilor pe benzina este extrem de important. Chiar daca masina este intr-o stare perfecta, nu te va ajuta la nimic daca bujiile nu functioneaza.

Bujia produce o scanteie electrica prin impulsul de inalta tensiune dintre capul si electroizii de la capatul inferior al bujiei. Asadar, eficienta bujiilor este data de sistemul de aprindere, mai exact bobina de aprindere.


Cum iti dai seama ca bujiile tale trebuie inlocuite?

  1. Motorul nu porneste usor

  2. Motorul ruleaza interupt

  3. Zgomot diferit al motorului

  4. Consum mai mare de combustibil

  5. Instabilitate la relanti

Insa este posibil ca problema sa nu iti fie semnalata si sa crezi ca totul functioneaza cum trebuie, pana intr-o zi cand motorul nu va mai porni. De aceea, noi te sfatuim ca atunci cand inlocuiesti o bujie, sa le inlocuiesti pe toate, pentru ca toate sa aiba acelasi termen de valabilitate.

Cum probabil stii deja, exista doua tipuri de bujii si anume

  1. Bujii conventionale – care trebuie schimbate dupa aproximativ 50.000 de km de uzura

  2. Bujii cu varf de platina sau iridiu – care au o durata dubla fata de cele conventionale.

Specialistii recomanda sa verifici regulat aceste mici elemente ale motorului, pentru a evita situatiile neplacute. Iar in cazul in care depistezi ca ceva nu e in regula, sa fii precaut si sa le schimbi.

Daca iti doresti bujii sau alte piese auto de calitate pentru masina ta, intra pe site-ul Alex & Bea Auto Group si profita de preturile avantajoase.
 







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙