Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Ce este sistemul EGR?

13/04/2018
Ce este sistemul EGR?
Masinile cu ardere interna (benzina si diesel) produc emisii nocive pentru mediu si pentru sanatatea noastra. Din aceasta cauza aceste masinii au supapa EGR, care diminuaza nivelul de poluare ce rezulta din arderea combustibilului. EGR sau recircularea gaselor de esapament presupune un proces prin care se reutilizeaza gazele nocide ce provin din urma arderii combustibilului.

Unele masini cu motorul ce functioneaza pe baza de benzina necesita EGR doar daca au o injectie directa. Majoritatea masinilor cu motoare pe benzina nu necesita o supapa EGR deoarece au un nivel scazut de amestec stoichiometric si nu emana o cantitate considerabila de emisii poluante.

Exista doua tipuri de EGR care se diferenteaza prin recircularea pe care o produc. Primul tip este cel cu recirculare simpla, care ar un sistem simplu  ce consta in admisie, combustie, emisie, recirculare gaze si apoi iar admisie. Cel de al doilea sistem este cel de recirculare cu racire intermediara. Acesta se diferenteaza de primul doar printr-o etapa in plus, care se petrece dupa etapa de emisie.

Avantajul acestui sistem asupra motorului este unul substantial deoarece acesta:
  • scade temperatura arderii din cilindri motorului
  • asigura un echilibru intre aer si combustibil.
EGR este prevazut cu o supapa special creata pentru a controla cantitatea de gaze nocive care este introdusa in admisie. Aceasta poate fi manevrata pentru a mentine echilibrul, fluxil si presiunea din galeria de admisie.

Defectia supapei EGR presupune oprirea reducerii de emisii poluate, care este semnalizata de un buton de la bordul masinii. Este important ca odata cu aprinderea acestui buton sa consulti un service profesionist care sa iti rezolve promblema. Daca sunt necesare reparatii la nivelul valvei, noi iti punem la dispozitie piese auto online pentru intreg sistemul EGR de la producatori de top.







Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙