Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Cand trebuie schimbate anvelopele de iarna?

13/12/2019
Cand trebuie schimbate anvelopele de iarna?
Desi iarna a inceput, in calendar, in realitate drumurile din tara sunt curate si pot fi circulate si cu cauciucuri de vara. Insa respectam legea daca facem acest lucru?

Legea cauciucurior de iarna

Problema perioadei in care schimbam anvelopele de iarna apare in fiecare an, acest moment fiind amanat cat mai mult de soferi. Politia Romana le transmite soferilor, printr-un comunicat, ca amenzile pentru circularea pe drumuri cu zapada, gheata sau polei, poate ajunge pana la 2.900 lei.

Conform legii, intrata in vigoare in anul 2011, numita „Legea cauciucurilor de iarna” este interzisa circulatia, fara anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. In cazul autovehiculelor cu greutate de peste 3,5 tone, sunt obligatorii dispozitivele antiderapante. Insa, prevederile legale nu fac referire la o anumita perioada a anului in care trebuie instalate anvelopele de iarna, ceea ce le da batai de cap soferilor.

Amenda pentru incalcarea legii mentionate mai sus este prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, mai exact de la 9 la 20 de puncte-amenda, adica intre 1.305 si 2.900 lei. De asemenea, certificatul de inmatriculare/inregistrare al masinii va fi retinut, eliberandu-se o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

Daca inca nu ai schimbat anvelopele de vara cu cele de iarna, iti recomandam sa o faci in cel mai scurt timp posibil. Pentru anvelope de calitate, te invitam sa ne accesezi site-ul la sectiunea Anvelope.

Cauciucurile de iarna se identifica usor prin inscriptia laterala sub forma „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”. De asemenea, mai exista cauciucurile „all seasons” care te scapa de grija schimbarii lor si cu care poti circula mereu.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙