Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

5 semne care ne spun cand este timpul sa schimbam placutele de frana

16/02/2022
5 semne care ne spun cand este timpul sa schimbam placutele de frana

Cand trebuie sa schimbati placutele si discurile de frana?


In medie, placutele de frana ar trebui inlocuite la fiecare 30.000 km sau 40.000 km, in timp ce discurile de frana ar trebui inlocuite la 40.000 km sau 50.000 km. Cu toate acestea, numarul exact poate sa difere in functie de conditiile si stilul de condus. Vestea buna este ca, masina va aveam simptome minore atunci cand placutele de frana urmeaza a fi inlocuite, facilitand diagnosticarea si reparatiile. Nu sunteti sigur daca este timpul sa va schimbati placutele sau discurile de fran? Iata 6 semne comune, ca este timpul pentru placute si discuri de frana noi.

1. Scartaitul provenit de la frane


Daca placutele sunt aproape de sfarsitul duratei de viata, primul simptom pe care veti incepe sa il observati este un scartait provenit de la frane. Scartaitul placutelor de frana este de obicei cauzat de placutele uzate excesiv. Odata ce sunt uzate suficient veti incepe sa experimentati un zgomot de macinat, in acel moment vor incepe sa se uzeze si discurile de frana, ceea ce va face ca reparatia sa fie mai scumpa.

2. Sunet de macinat la franare

Dupa cum am mentionat si in paragraful anterior, daca simtiti un zgomot de macinat in timp ce aplicati presine pe pedala de frana, placutele de frana trebuie inlocuite cat mai curand posibil. Anumite placute de frana au indicatoare de uzura din metal incorporate, care sunt proiectate sa faca un zgomot puternic si sa va avertizeze ca este timpul sa inlocuiti placutele de frana.

3. Vibratii la franare


Atunci cand franati si simtit o vibratie, este un alt semn ca sistemul de franare al vehiculului trebuie shimbat. Sunt sanse destul de ridicate ca discurile de frana sa fie deformate si sa creeze uzura neuniforma a placutelor de frana.

4. Dureaza mai mult ca masina sa se opreasca atunci cand franati


Un alt semn major ca franele dumneavoastra trebuie verificate este pierderea perfomatei la actionarea franelor. Daca intampinati timpi de oprire mai putini ideali in timp ce actionati franele, poate insemna ca placutele de frana sunt uzate complet sau ca lichidul de frana este scazut. In acest caz cu sigurata doriti ca masina dumneavoastra sa fie vazuta de un mecanic cat mai curand posibil.

5. Placutele de frana par a fi subtiri


O modalitate simpla de a inspecta placutele de frana este le verificati vizual  (daca este posibil), daca sunt subtiri. Ca sa faceti acest lucru trebuie sa va uitati in spatiile libere de la jante si sa vedeti placutele de frana





Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙