Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Pregatirea masinii pentru sezonul rece

12/11/2021
Pregatirea masinii pentru sezonul rece

Tot ce are nevoie masina ta in sezonul rece

In aceasta perioada toata lumea alearga dintr-o parte in alta ca sa isi pregateasca automobilul pentru iarna. Chiar daca nu esti pasionat de masini, stii ca sezonul rece cere o serie de pregatiri de ingrijire, ca sa te bucuri de masina ta cat mai mult si sa nu ai parte de accidente.

  1. Schimbarea anvelopelor

Schimbul anvelopelor de vara cu cele de iarna este primul lucru la care te gandesti atunci cand se apropie sezonul de iarna. Este recomandat sa nu se foloseasca anvelope mai vechi de 5 ani, deoarece acestea pot prezenta urme de uzura serioase si astfel, sigurana lor scade semnificativ.
  1. Verfificarea nivelului de ulei / inlocuirea lui

Motorul unei masini este practic cel mai important element, iar in sezonul rece acesta este supus unui efort mai mare, din cauza temperaturilor scazute. Astfel, pentru a mentine sanatatea motorului si pentru a functiona optim, este recomandat sa se verifice nivelul de ulei, iar daca este cazul chiar sa faca schimbul de ulei.
  1. Verificarea bateriei / inlocuirea ei

In special pentru masinile diesel, exista de multe ori probleme la pornirea masinii in sezonul rece, in special dupa ce este oprita o perioada mai lunga de timp. Astfel, un factor care poate cauza acest lucru este scaderea capacitatii bateriei. Acest lucru poate cauza momente neplacute, deoarece masina nu poate sa pornesca. In acest caz, este important sa se verifice bateria si sa se inlocuiaca cu o baterie noua.
  1. Verificarea nivelului de antigel

Antigelul sau „apa de la motor” are un rol important pentru functionarea optima a masinii. In sezonul cald, recipientul poate fi umplut cu apa de la robinet, insa, iarna, cand temperaturile scat sub 0 grade celsius, este extrem de important ca apa sa fie inlocuita cu antigelul potrivit masinii, pentru a evita inghetarea apei si ulterior griparea motorului.
  1. Umplerea rezervorului de apa de parbriz cu lichid special pentru iarna

Mentinerea parbrizului curat este un factor foarte important pentru mentinerea vizibilitatii crescute, in special pe timpul iernii. Din cauza temperaturilor scazute, lichidul de parbriz clasic sau apa nu vor fi eficiente, deoarece vor ingheta in recipient. De aceea, este important sa achizitionati un lichid de parbriz rezistent la temperaturile de iarna.
  1. Achizitionare accesorii de deszăpezit/dezghetat masina

Cand temperaturile pe timpul iernii ajung la un nivel foarte scazut, iar masina stationeaza peste noapte sau o perioada mai lunga de timp, va fi nevoie sa aveti la indemana cateva accesorii pentru a putea pregatiti masina pentru deplasare. Astfel, de mare folosinta sunt racletele, periile de deszapezit sau solutia de dezghețat.
  1. Achizitionarea lanturilor de zapada

Daca pe timpul iernii veti avea deplasari in zone de munte, mai greu accesibile sau unde este probabil ca drumul sa nu fie deszapezit corespunzator, este recomandat sa aveti si un set de lanturi pentru a impiedica autovehiculul sa derapeze.

Masina ta este pregatita pentru sezonul rece? Comanda acum de pe www.alexbeagroup.ro tot ce ai nevoie pentru a circula in siguranta iarna aceasta.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙