Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Sfaturi pentru un consum redus de carburant

16/09/2016
Sfaturi pentru un consum redus de carburant
 
Avand in vedere scumpirea permanenta a combustibililor auto, orice deplasare cu masina trebuie foarte bine gandita si pregatita, incepand cu alegerea unor rute de deplasare si a unor trasee mai putin aglomerate. Stilurile variate de condus influenteaza intr-adevar foarte mult consumul de combustibil al unui automobil, dar pe langa acestea mai sunt cativa factori care la randul lor contribuie la reducerea consumului.
Consumul redus de carburant este visul oricarui sofer si este cea mai mare cheltuiala pe care o intampina orice sofer. Aceasta nu are cum sa fie evitata si este strict necesara pentru deplasare. Cu toate acestea, daca vrei sa faci economie, poti invata sa consumi mai putin combustibil. Orice masina bine ingrjita, care se conduce in conditii optime, poate sa consume mai putin si sa faca buzunarul sa simta acest lucru.
 
Va propunem cateva sfaturi utile pentru a conduce masina cu un consum redus de carburant:

Mersul cu viteza constanta
Pentru a consuma cantitati mai mici de benzina sau motorina, este recomadata evitarea accelerarii si franarii atunci cand situatiile nu cer in mod deosebit asemenea manevre. Folosirea unei viteze constante ajuta la reducerea consumului de combustibil deoarece vei schimba mai rar treptele de viteza.
 
Verificarea presunii cauciucurilor
            Pneurile umflate prea putin sunt una dintre principalele cauze ale pierderii de combustibil. Cu cat presiunea este mai scazuta, cu atat creste consumul de carburant. Presiunea cauciucurilor se verfica periodic, obligatoriu la fiecare deplasare mai lunga si cel putin o data pe luna.
 
Alege drumul cel mai liber
            Indiferent ca va deplasati la munca, in concediu sau in calatorii business, traseul trebuie ales cu grija. Ruta trebuie sa fie una mai putin aglomerata, pe parcursul careia sa nu fiti nevoiti sa opriti motorul.
 
O masina cat mai usoara
            Cu cat masina este mai grea, cu atat aceasta consuma mai mult combustibil. Astfel, atunci cand mergi intr-o vacanta, de exemplu, incearca sa renunti la lucrurile de care nu ai nevoie cu adevarat si astfel vei reduce putin din consumul carburantului.
 
Foloseste cu moderatie aerul conditionat
            Aerul conditionat poate sa fie o sursa serioasa de consum de combustibil, motiv pentru care trebuie folosit cu moderatie. Folosirea unei viteze mici a instalatiei de climatizare poate reduce cu 10-15% consumul de combustibil. Este recomandata folosirea ventilatiei si parcarea in zone umbroase, mai ales pe timpul verii.
           
            Consumul de carburant se reduce si in situatia in care masina dumneavoastra este ingirjita si intretinuta optim. Din acest motiv, trebuie sa aveti grija sa achizionati cele mai bune piese auto online, pentru ca masina dumneavoastra sa fie pregatita pentru a porni la drum.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙