Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto

10/07/2017
Sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto

Majoritatea bateriilor auto isi pierd puterea cu mult timp inainte de terminarea duratei lor de viata, acest lucru fiind de multe ori rezultatul folosirii ei neadecvate. Pentru a evita achizitionarea de piese si acumulatori auto in mod constant, este foarte important sa respecti cati pasi esentiali pentru a preveni durata de viata a bateriei auto:
 
Nu utiliza aparatura electrica a masinii atunci cand motorul este oprit
Bateria masinii se reincarca automat in timpul mersului datorita alternatorului, insa acest lucru nu se intampla atunci cand motorul este oprit. In aceasta situatie, energia electrica folosita de radio, aer conditionat sau lumini nu poate fi inlocuita, motiv pentru care trebuie sa limitati folosirea aparaturii electrice cand motorul nu functioneaza.
 
Curata bateria pentru a preveni coroziunea
Una dintre cele mai des intalnite probleme legate de bateriile auto este acumularea de mizerie si de coroziune. Anumite elemente care se aduna in timp pe suprafata bateriei pot cauza pierderi de energie electrica sau pot afecta terminalele acesteia. Totusi, aceasta problema se poate preveni usor prin verificarea lunara a starii bateriei si prin eliminarea reziduurilor de pe suprafata sa.
 
Asigura-te ca bateria este bine fixate si cablurile sunt bine conectate
Daca bateria nu este bine fixata, ea se poate misca in timpul mersului, lucru care poate cauza pierderi de energie sau chiar scurtcircuite. Din aceasta cauza, integritatea bateriei poate fi afectata si aparatura electrica din masina se poate defecta. Acelasi lucru se poate intampla in situatia in care cablurile care conecteaza bateria la restul masinii au suferit defectiuni sau nu sunt bine conectate.
  






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙