Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Probleme ale discurilor si placutelor de frana

04/01/2017
Probleme ale discurilor si placutelor de frana
Sistemul de franare al masinilor este format din doua componente esentiale: discurile de frana si placutele de frana. Starea discurilor de frana depinde foarte mult si de eficienta optima a placutelor de frana. Cand discurile se uzeaza, placutele nu mai preseaza la fel de mult si astfel scade puterea de franare. Durata de viata a discurilor si placutelor de frana se poate scurta din cauza numeroaselor denivelari ale asfaltului sau a baltilor formate in caz de precipitatii.

Uzura
Daca discurile de frana sunt uzate, nu este recomandat sa utilizati impreuna cu acestea placute de frana noi. In situatia in care va ganditi sa slefuiti placutele, va indemnam sa va ganditi mai bine, intrucat aceasta actiune aduce mai multe  dezavantaje: o mai mare temperatura a placutei si a discului, uzura ridicata, randament de franare redus, riscul de a se forma fisuri pe disc, aparitia zgomotului.

Aparitia fisurilor
Acest disc de frana este periculos, intrucat o formare puternica de fisuri poate determina o spargere a discului de frana sau aparitia unor zgomote puternice. Este necesar ca acestea sa fie schimbate.

Disc de frana albastru 
Un disc de frana albastru semnaleaza diverse probleme, printre care: o functionare mecanica greoaie a placutelor de frana, o corodare sau murdarire a ghidajelor, o functionare greoaie a pistoanelor din etrier, supraincarcarea masinii, uzura arcurilor sau deplasarea in panta in treapta de viteza gresita. Dupa remedierea defectiunii, trebuie montate un disc si placute de frana noi.

Aparitia ruginii
Rugina este cauzata de un nivel redus de utilizare, blocarea pistoanelor in entrier sau de probleme ale regulatorului fortei de franare. De asemenea, discurile si placutele de frana pot rugini in situatia in care masina efectueaza doar deplasari foarte scurte. Aparitia ruginii poate fi prevenita prin schimbarea entrierului, repararea ghidajelor, inlocuirea regulatoarelor fortei de franare sau parcurgerea unui traseu mai lung, in functie de cauza problemei.
 
In cazul in care intampinati probleme cu discurile si placutele de frana, magazinul online Alex&Bea Auto Group ofera spre vanzare piese si accesorii auto de calitate, de la diversi producatori, pentru a le putea alege pe cele mai potrivite pentru autoturismul dumneavoastra. Aici veti gasi discuri de frana, placute de frana si orice alte piese de care aveti nevoie.
 






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙