Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Pregatirea masinii pentru sezonul cald

05/05/2016
Pregatirea masinii pentru sezonul cald
Dupa o iarna friguroasa, abia am asteptat ca lichidul din termometre sa urce si vremea grea sa devina o simpla amintire. Am inceput deja sa planificam mici excursii, concedii si orice alte evenimente pentru o vara memorabila. In situatia in care toate aceste escapade implica utilizarea masinii, un lucru este cert: trebuie sa ii facem o verificare atenta, pentru a ne asigura ca functioneaza optim. Anotimpul rece lasa amprente pe automobilul dumneavoastra, motiv pentru care trebuie sa va asigurati ca ii oferiti o spalare completa, insistand pe zonele inferioare ce au fost expuse sarii aruncate pe carosabil.

Intrucat partea frontala a caroseriei este constant lovita de criblura si pietricele, este necesar sa analizam deteriorarile stratului de vopsea si sa le acoperim. Pentru aceasta operatiune, puteti utiliza un creion de retus, alegand o culoare care sa se apropie cat mai mult de cea a masinii. De asemenea, anvelopele trebuie schimbate. Sistemul de incalzire si ventilatie a creat o pelicula de murdarie pe parbriz, in partea sa interioara. Aceasta trebuie stearsa, intrucat contribuie la reducerea vizibilitatii conducatorului auto.

Verificati cu mare atentie chedrele geamurilor, portierelor si lamele stergatoarelor, ce pot fi uzate din pricina ghetii depuse pe acestea in timpul iernii. Daca este nevoie, nu ezitati sa le schimbati, pentru a nu produce zgomote suparatoare si implicit, distrage soferul de la drum. Portbagajul trebuie eliberat de toate greutatile ce v-au fost utile in timpul iernii: lanturi antiderapante, lopatica, racletii, lichidul de parbriz etc. Astfel, nu doar ca veti avea un portbagaj curat si liber, insa veti si reduce consumul de carburant.

La fel de importanta este realizarea unei revizii tehnice amanuntite. Este necesar sa va asigurati ca sistemele de franare, luminile si directia functioneaza corespunzator. De asemenea, trebuie ferificat nivelul antigelului, al lichidului de frana, al uleiului si al acidului din baterie. In ciuda faptului ca este tentant sa nu realizati aceasta revizie pentru a economisi o suma de bani, trebuie sa fiti constient ca de felul in care functioneaza masina depind atat viata dumneavoastra, cat si a celorlalti participanti la trafic. O revizie nu doar ca te va feri de surprizele neplacute, insa iti va oferi tie o constiinta impacata.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙