Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Diesel sau benzina?

16/03/2016
Diesel sau benzina?
Intrucat pretul de combustibil este semnificativ si nici cel al unei masini nu este de neglijat, consideram ca alegerea propulsorului optim poate fi o alegere extrem de dificila. De aceea, ti-am pregatit o analiza a motoarelor diesel si a celor pe benzina, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra diferentelor pe care le genereaza.

Ideea de baza in functie de care se alege tipul motorului este strans legata de numarul de kilometri realizati anual. Spre exemplu, motorul diesel reprezinta alegerea optima atunci cand obisnuiesti sa realizezi anual peste 17 – 20.000 de kilometri. In acest context, consumul redus de carburant amortizeaza diferenta de pret, generand o suma de bani economisiti semnificativa. Pe de alta parte, diferenta de doar 1 litru la 100 de kilometri nu reprezinta un avantaj pentru o masini utilizata mai putin decat in exemplul anterior.

Un propulsor diesel este economic, prezinta un cuplu mare multumita turbinei, se vinde simplu la mana a doua si dispune de o capacitate cilindrica mai mare decat un motor pe benzina cu putere asemanatoare. Marele dezavantaj al acestuia este ca este mai scump de achizitionat si intretinut. De asemenea, este galagios, iar taxele pentru motoarele diesel sunt mai mari.

Motoarele pe benzina sunt simplu si ieftine de intretinut, mai silentioase si consuma in medie cu 2 - 3 litri mai mult in oras si cu 1 – 2 mai mult in afara orasului, in comparatie cu un motor diesel de putere asemanatoare. Taxa de inmatriculare este mai ieftina, iar cuplu mai mic, exceptie de la aceasta facand motoarele turbo pe benzina.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙