Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Defectiunile ambreiajului

05/04/2017
Defectiunile ambreiajului
    Defectarea pieselor auto este inevitabila deoarece masinile noastre sunt supuse uzurii in mod regulat. Ambreiajul este una dintre piesele auto care se strica cel mai des din cauza unui stil de condus agresiv. De multe ori, schimbarea pieselor la masina poate fi destul de costisitoare, motiv pentru care trebuie sa alegeti cu grija ce piese auto online doriti sa comandati si sa aveti cat mai mult grija de autoturismul dumneavoastra.
 
Semnele unui ambreiaj defect
     Zgomote neobisnuite aparute la cuplarea sau decuplarea ambreiajului sunt, de regula, primele simptome ale defectiunii sale. In general, acestea sunt provocate de rulmentul de presiune, dar alte cauze ale sunetelor nefiresti pot fi: uzura volantei cu masa dubla, deformarea discului de ambreiaj sau chiar si un defect provenit ca urmare a montajului incorect.
    Un alt semn care indica o anumita defectiune la ambreiaj este acela ca pedala nu mai are aceeasi pozitie, ceea ce inseamna ca, fie tine mai sus, fie mai jos decat in mod obisnuit. Asta poate sa insemne ca rulmentul de presiune este blocat sau ca placa de presiune si discul de ambreiaj prezinta un grad ridicat de uzura. Totodata, atunci cand pedala de ambreiaj necesita fie o forta de apasare prea mare sau, din contra, nu mai opune rezistenta deloc, este clar ca placa de presiune nu mai functioneaza corespunzator.
       Exista situatii cand pedala ramane blocata, fiind un semn al unei posibile defectiuni ale pompei hidraulice. O problema a cilindrului hidraulic provoaca si scurgeri de lichid sub pedala de ambreiaj. In aceasta situatie, el trebuie schimbat cat mai repede pentru ca pagubele sa nu fie si mai mari.
       O alta problema de functionare a ambreiajului este sesizabila la trecerea dintr-o treapta de viteza intr-o alta. Atunci cand aceasta manevra devine greoaie, trebuie mers cat mai repede in service.
 
Sfaturi de prevenire a problemelor cu ambreiajul
·         Nu demara de pe loc intr-o treapta de viteza superioara.
·         Pedala trebuie apasata complet, “pana la podea” la schimbarea treptelor de viteza si apoi, eliberata treptat.
·         Cat timp astepti culoarea verde a semaforului, nu tine ambreiajul apasat.
·     Evita suprasolicitarile ambreiajului, la urcare in pante abrupte sau la tractarea altei masini, precum si la mersul pe suprafete alunecoase (zapada si polei, nisip).
·       Pentru a nu aparea defecte de montaj, kitul de ambreiaj se schimba doar de catre specialisti, intr-un service auto de incredere.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙