Livrare gratuita la comenzi  > 1000 Ron.
0744 250 385Livrare gratuita   > 1000 Ron.

Cum iti ingrijesti masina in sezonul rece?

27/11/2017
Cum iti ingrijesti masina in sezonul rece?
Sezonul rece provoaca schimbari in comportamentul, obiceiurile si viata ta de zi cu zi. Temperaturile scazute iti vor ingreuna fiecare activitate pe care pana acum o efectuai in mod obisnuit, in mod special condusul. Pentru a conduce si in sezonul rece in conditii de siguranta e important sa intretineti corect masina.

Masina ta va avea nevoie de o ingrijire zilnica speciala pentru ca aceasta sa functioneze in mod normal. Intretinerea ei corecta presupune curatarea si verificarea mai multor componente externe si interne. In cele ce urmeaza iti recomandam mai multe sfaturi cu privire la:

Anvelopele masinii
Anvelopele masinii trebuie schimbate cu cele de iarna pentru a-ti asigura siguranta si stabilitate atunci cand conduci. Acestea trebuie verificate inainte de a porni la drum deoarece pot fi dezumflate sau uzate. Acest lucru te va ajuta sa fi la curent cu starea lor si sa previ accidentele pe viitor. In cazul in care stratul de zapada este foarte mare iti recomandam sa ai la tine lanturile de zapada, care reprezinta cea mai buna metoda de a controla masina in derapaj.

Bateria masinii
Datorita temperaturilor scazute extreme din sezonul rece, bateria masinii este solicitata mult mai mult iar acest lucru afecteaza modul in care ea functioneaza. Motorul rece are nevoie de doua sau chiar trei ori mai mult curent pentru a porni. In ajutorul bateriei vine uleiul de motor, care trebuie sa fie special pentru sezonul rece si care va ajuta motorul sa porneasca mai repede. La baterie trebuie verificata starea bornelor si tensiunea acestora, care trebuie sa fie intre 13,5 si 14,5.

Instalatia de climatizare
Incalzirea masinii reprezinta un lucru foarte important care iti sporeste sau diminueaza confortul atunci cand conduci. Deoarece vremea rece te obliga oarecum sa ti masina incalzita tot timpul, instalatia de climatizare poate avea de suferit. Acesta va ajunge mai greu la temperatura optima deoarece in prima faza in masina va intra doar aer rece. Iti recomandam sa astepti incalzirea completa a motorului si abia dupa ce ai pornit la drum sa puneti clima in functiune. In acest fel masina nu va fi atat de solicitata iar climatizarea va functiona corespunzator. De asemenea evita sa conduci cu geaca pe tine pentru a nu-ti limita libertatea si flexibilitatea atunci cand esti la volan.

In sezonul rece, alege intotdeauna produse profesionale din magazinul nostru online de piese auto pentru siguranta ta si a celor dragi.






Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare




Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙